MARTINA WASSBEREGR

Född: 1991-05-15
Bor: Rimforsa
Intressen: motorsport och hästar
Familj: mor, far, syskon och pojkvännen

Speedwaybakgrund: Speedwaygymnasiet i Hulstfred, 07-10, kört 80CC i två år
Lag: Eldarna division 1
I stallet: 2 st JAWA

Intresset för speedwayen väcktes då Martina såg sporten på tv. Sommaren 2006 provade hon på speedway för första gången och sen var hon fast.

2007 körde Martina för Valsarna och det var det första året på 80CC.Intresset brann så stort att Martina började läsa på Hultsfreds gymnasium med inriktningen speedway hösten 2007.

Vårterminen -08 bjöd på träningsläger i Rybnik. Det var en blandad kompott med snö och regn men det blev bra speedwayåkande. År 2008 fortsatte Martina även att köra i serien och öppna tävlingar, men huvudlaget hette nu Västervik. Båda åren var Filbyternas färger de som gällde vid alla individuella prestationer.

2009 var det dags att "byta upp sig" till 500CC. Även detta år var det träningsläger som gällde och denna gång blev destinationen Zielona Gora. Lägret regnade till största delen bort och det blev endast lite körning. Tyvärr inträffade en mindre olycka i den mest tävlingsintensiva perioden under 2009 och Martina bröt båtbenet. Det resulterade i 3 månader med gips och mindre körande.

I år (2010) har det varit träningsläger i Rawicz med underbart väder och bra bana. En bra start på en ny säsong med andra ord!